Illustratie & tekenen

Wat is een illustratie, tekening of schets?

De definitie van een tekening, illustratie of schets is: “Een door tekenen ontstane afbeelding of voorstelling.” Dit kan een verbeelding zijn van iets wat bestaat of iets van wat (nog) niet bestaat.

Mijn passie voor tekenen en tegelijk creativiteit in het algemeen komt voort uit de ‘magie’ die ontstaat bij het bedenken van iets nieuws. Het proces van om vanuit niets, iets te creëren blijf ik fascinerend vinden. Diezelfde magie kan je met tekenen nog veel verder benutten aangezien de tekenaar degene is die bepaald hoe het eruit komt te zien. Je bent als het ware de regisseur van wat er in de realiteit komen gaat ;).

 

Waarom een tekening of illustratie?

Een tekening of illustratie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Als eerste natuurlijk omdat het mooi is, een ruimte kan verrijken of juist karakter kan toevoegen aan een kaal interieur. Daarnaast kan een tekening of illustratie van toegevoegde waarde zijn bij een verhaal, dingen verduidelijken of overzicht creëren.

Wat voor soort tekening of illustratie?

Wat voor soort tekening of illustratie ik maak is ontzettend breed. Zoals je op mijn website en social media kan zien werk ik graag in zwart/wit. Waarom kan je hier lezen. Het medium waarmee ik teken en schets kan zowel on- als offline hoewel ik de voorkeur heb om offline te schetsen. Ook als ik online werk zal ik offline starten met schetsen op klein (a4/a3) formaat. Het uiteindelijke formaat is afhankelijk van de wens en is bespreekbaar. 

Waar ik je mee kan helpen

Ben jij opzoek naar een tekening, illustratie of schets? Neem dan contact op. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk mijn portfolio of Instagram.